200e hotspot wifi.brussels op Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe

Voetbalsupporters zijn de eersten om gratis wifi op Dumonplein uit te proberen

Maandag 2 juli 2018 — Ter gelegenheid van de uitzendingen van de voetbalmatchen op groot scherm op het Dumonplein hebben staatssecretaris Bianca Debaets en burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe de 200e wifi.brussels hotspot opengesteld. Bezoekers van het plein kunnen kosteloos verbinding maken met het internet via het openbare wifinetwerk. Op het Dumonplein verzamelen bij elke match van de Rode Duivels duizenden voetbalsupporters. Ook na het WK voetbal blijft de hotspot actief. De voorbije weken werden 6 hotspots in evenveel verschillende Brusselse gemeenten toegevoegd aan het bestaande netwerk van wifi.brussels.

Ik ben blij dat we met het Dumonplein erbij aan 200 plaatsen in Brussel zitten waar we gratis wifi aanbieden. De cijfers bewijzen dat de Brusselaars en Brusselbezoekers dit aanbod weten te smaken. Toegang tot het internet is een basisrecht geworden. Daarom investeren we volop in digitale toegankelijkheid voor iedereen. Digitale inclusie is geen loos woord in het Brussels gewest”, vertelt Brussels Staatssecretaris bevoegd voor Digitalisering Bianca Debaets.

“Het is mijn ambitie om van Sint-Pieters-Woluwe een slimme gemeente te maken. Daarbij zetten we technologie in om het leven van onze burgers aangenamer te laten verlopen. De hotspot van wifi.brussels past helemaal in dat verhaal”, besluit burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe.

Sinds de lancering van wifi.brussels anderhalf jaar geleden werden ruim 2 miljoen accounts aangemaakt. In de afgelopen maand telde het netwerk 180.000 vaste gebruikers.

Ook op het Jourdanplein in Etterbeek, het museum Kanal in de stad Brussel, het koningin Fabiolaplein in Ganshoren, het wijkhuis Maritiem in Molenbeek en de sociale kruidenier in Sint-Agatha-Berchem opende in de voorbije weken een hotspot van wifi.brussels.

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – 0489 933 325 – elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets