All Genders Welcome in Brussel

Grote sensibiliseringscampagne maakt weg vrij naar een inclusieve grootstad

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets lanceert vandaag samen met het Rainbow House en twintig Brusselse partners de sensibiliseringscampagnes All Genders Welcome. De campagne stimuleert een LGBTQI-vriendelijk beleid via inclusieve en representatieve beelden en specifieke opleidingen die het mensen uit de LGBTQI-gemeenschap makkelijker maakt bij onthaal, dienstverlening of op de werkvloer.

Waar in 2015 nog maar drie Brusselse gemeentes aan de campagne meededen, zijn het er nu maar liefst tien, plus een aantal Brusselse OCMW’s en de grote Brusselse agentschappen Actiris en Leefmilieu Brussel. Staatssecretaris Debaets is blij met de vele enthousiaste deelnemers: “Een inclusieve stad maken we samen en met volgehouden inspanningen. Ook op het werk en in je gemeente moeten mensen zich zelf kunnen zijn zonder zorgen of ongemakken.”

Ook Rainbow House verwelkomt de enthousiaste reacties en bijdrages van de gemeentes en partners: “Toen Rainbow House het project voor het eerst lanceerde in 2015 telden we 3 partnergemeenten. Dit jaar zijn er maar liefst 20 deelnemende partners: gemeenten, OCMW’s en openbare instellingen. All Genders Welcome, anno 2018, dat zijn ook 80 modellen die op de foto staan voor het LGBTQI+-doel.

De campagne wordt gesierd door foto’s van mensen van de LGBTQI-gemeenschap uit de verschillende gemeentes en zal de komende maanden op verschillende locaties te zien zijn. Vandaag kregen de deelnemers meer uitleg over de resultaten van voorgaande jaren door verschillende gemeentemedewerkers en de Rainbow Cops.

Meer info :

Eric Laureys, elaureys@gov.brussels, 0489/933325

Camille Pier, camille@rainbowhouse.be, 0499/150431

Contacteer ons
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Staatssecretaris Bianca Debaets

Staatssecretaris in de Brusselse Regering bevoegd voor Verkeersveiligheid, Digitalisering, Gelijke Kansen, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking
Collegelid in de Vlaams Gemeenschapscommissie bevoegd voor Welzijn, Gezin, Gezondheid en Gelijke Kansen

Staatssecretaris Bianca Debaets
Sint-Lazaruslaan 10, 13e verdieping
1210 Brussel