Bianca Debaets stelt vacaturewebsite Werken voor Ketjes voor

Brusselse kinderopvang op zoek naar kindbegeleiders

Woensdag 28 maart 2018 — Kwaliteitsvolle kinderopvang is enkel mogelijk dankzij de talrijke kindbegeleiders in de crèches. Om de zoektocht naar gemotiveerd personeel te vergemakkelijken stelt Staatssecretaris en VGC-Collegelid voor Gezin een nieuwe website voor om werken in de kinderopvang onder de aandacht te brengen: www.vgc.be/werkenvoorketjes. Door de recent goedgekeurde uitbreiding in de inkomensgerelateerde kinderopvang (+259 inkomensgerelateerde plaatsen) is de sector op korte termijn op zoek naar minimaal 50 bijkomende arbeidskrachten.

Vanaf vandaag kan elk kinderdagverblijf vacatures opladen op de website. De kinderdagverblijven behouden zelf het eigenaarschap over de vacatures.

De kinderopvang in Brussel wordt jaar na jaar verder uitgebreid. Dat is goed voor gezinnen die op zoek zijn naar opvang. En dat is ook goed nieuws voor wie werk zoekt. Op korte termijn zoeken we tientallen nieuwe kindbegeleiders in onze crèches. Wie werkt voor onze ketjes, kiest letterlijk voor een job met toekomst in Brussel”, vertelt Brussels Staatssecretaris en VGC-Collegelid voor Gezin Bianca Debaets.

Op termijn zal de website www.vgc.be/werkenvoorketjes ook opgesteld worden voor vacatures bij de consultatiesbureaus en bij de initiatieven voor buitenschoolse opvang (IBO’s).

In de komende maanden komt er een campagne die de website bekend moet maken en werken in de gezinssector in Brussel zal promoten.

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – 0489 933 325 – elaureys@gov.brussels

Beroepenfilm begeleider kinderopvang

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets