Bofort : nieuwe ontmoetingsplek voor iedereen geraakt door kanker

Officiële opening door Bianca Debaets van de ontmoetingsruimte op het Zaterdagplein

Woensdag 27 juni 2018 — Brussels Staatssecretaris en VGC-Collegelid voor Gezondheid Bianca Debaets heeft officieel de ontmoetingsplek Bofort geopend. Bofort is een nieuwe ontmoetingsplek in het centrum van Brussel voor iedereen die op een of andere manier te maken heeft met kanker. Kanker is een bijzonder zware ziekte waar naast de medische behandeling ook de psychosociale begeleiding een belangrijke rol speelt. Bofort werkt samen met ziekenhuizen en lokale dienstencentra om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Eén man op de drie en één vrouw op de vier worden met kanker geconfronteerd voor ze 75 jaar oud zijn. Kanker is een bijzonder ingrijpende ziekte. Bofort zal patiënten en mensen uit hun omgeving ondersteunen op allerlei manieren. In Bofort kunnen mensen elkaar in de eerste plaats ontmoeten en zich ook ontspannen. Samen maken we de verschrikkelijke ziekte die kanker is een beetje draaglijker”, vertelt Staatssecretaris en VGC-Collegelid bevoegd voor Gezondheid Bianca Debaets.

Bofort wil een ontmoetingsplek zijn waar mensen kracht vinden bij elkaar. Na de zomer zullen er ook activiteiten en workshops plaatsvinden zoals revalidatie-kinesitherapie, herbalanceringsmassage, empowerment worskhops, etc. Ook bestaande lotgenotengroepen kunnen terecht in de lokalen van Bofort.

De coördinator van Bofort zal gevormd en gecoacht worden door Kom op tegen Kanker.

Bofort is gelegen aan het Zaterdagplein in het centrum van Brussel en zal vanaf september twee dagen per week open zijn.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie subsidieert de opstart van het project in 2018 voor 60.000 euro.

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – 0489 933 325 – elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets