Brussel versterkt strijd tegen snelheid en alcohol in het verkeer

Politiezones stellen nieuw controlemateriaal voor waaronder de superflitser NK7

Woensdag 13 juni 2018 — Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets heeft samen met de politiezones Montgomery en Ukkel/W-B/Oudergem het nieuwe controlemateriaal voorgesteld. Die controlemiddelen zullen specifiek ingezet worden in de strijd tegen snelheid en alcohol in het verkeer en worden gefinancierd door het Brussels Gewest. De voorbije twee jaar investeerde Staatssecretaris Debaets 3,2 miljoen euro in de uitbreiding van het controlemateriaal voor alle Brusselse politiezones. Die budgettaire inspanning zal worden herhaald.

De lokale politie speelt een cruciale rol in de handhaving van de verkeersregels. Na een behoeftebevraging bij de politiezones in 2016 investeerde het Brussels Gewest in nieuw controlemateriaal van allerlei aard. Het gaat bijvoorbeeld om mobiele flitstoestellen en combi’s uitgerust voor controles. Verschillende zones kochten de superflitser van het type NK7 aan. Dat type flitser kan in alle weersomstandigheden ingezet worden om op snelheid te controleren, maakt gebruik van infraroodtechnologie, kan zes rijstroken tegelijk in de gaten houden in beide richtingen en geeft een erg hoog percentage aan bruikbare beelden.

Wie niet horen wil, zal voelen. Ik wil dat het verkeer in Brussel veiliger verloopt. Daarom zijn snelheids- en alcoholcontroles van het grootste belang. Met de nieuwe NK7 flitscamera’s kan de politie nauwkeuriger en meer controleren op snelheid dan vroeger. Het aantal controles stijgt ieder jaar. Dankzij het nieuwe materiaal kan de politie die lijn verderzetten. Mijn ambitie is dat niemand nog omkomt in het verkeer. Weggebruikers moeten de verkeersregels respecteren”, vertelt Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets.

De afgelopen twee jaar investeerde het Brussels Gewest voor 3,2 miljoen euro aan bijkomend controlemateriaal voor de zes Brusselse politiezones:

Brussel Hoofdstad Elsene (PZ 5339)

 €    720.357,14

Brussel West (PZ 5340)

 €    465.628,57

Montgomery (PZ 5343)

 €    481.528,57

Bruno (PZ 5344)

 €    478.628,57

Zuid (PZ 5341)

 €    489.028,57

Ukkel/W-B/Oudergem (PZ 5342)

 €    606.028,57

 

Ook dit jaar zal een nieuwe oproep gedaan worden aan de politiezones om in te tekenen op bijkomende investeringen in controlemateriaal.

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys 0489 933 325 elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets