Eerste hondenspeelweide in Schaarbeek

Staatssecretaris Bianca Debaets en burgemeester Bernard Clerfayt openen het terrein aan het Josaphatpark

Maandag 9 april 2018 — Naast het Josaphatpark, in de schaduw van het sportcomplex Crossingstadion, is de allereerste hondenspeelweide in de gemeente Schaarbeek geopend. Brussels Staatssecretaris bevoegd voor Dierenwelzijn Bianca Debaets, burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt en Schepen bevoegd voor Dierenwelzijn Bernard Guillaume knipten het lintje door in aanwezigheid van heel wat Schaarbeekse hondenliefhebbers. In de afgesloten hondenspeelweide kunnen honden zonder leiband ravotten. In de parken die beheerd worden door Leefmilieu Brussel moeten honden aan de leiband worden gehouden. Enkel in afgebakende en omheinde zones mogen honden vrij rondlopen.

De talrijk opgekomen Schaarbeekse hondeneigenaars vinden het fantastisch dat ze nu een plek hebben waar ze ongestoord met hun hond kunnen ravotten. Je merkt meteen dat honden de sociaal contacten tussen mensen bevorderen. Met de hondenspeelweides in ons gewest combineren we een sociale doelstelling met het verhogen van het dierenwelzijn. In de parken in Molenbeek waar we eerder al zo’n hondenspeelzones installeerden, merken we aan het succes dat de vraag naar zo’n plekken groot is. Waar mogelijk werken we samen met de gemeentebesturen om nog meer hondenspeelweides te openen in het Brussels gewest”, vertelt Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets.

Het Josaphatpark is een ware trekpleister voor alle Schaarbekenaren. Ik ben blij dat nu ook de hondenliefhebbers in de hondenspeelweide naast ons mooie park terechtkunnen om zich samen met hun trouwe viervoeter te vermaken. Schaarbeek is een gemeente die al jarenlang een actief beleid voert rond dierenwelzijn. We zetten die lijn vandaag verder”, besluit burgemeester Bernard Clerfayt.

 

Bijlage: foto’s opening hondenspeelweide Schaarbeek

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – 0489 933 325 – elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets