Fix My Street uitgebreid met netheidsfunctie

Grondige update voor populaire Brusselse app

Donderdag 15 juni 2017 — De populaire Brusselse app Fix My Street heeft een grondige update gekregen. Het is voortaan mogelijk om ook zwerfvuil en sluikstorten te melden via de online toepassing van het Brussels gewest. Dat kondigen de Brusselse Staatssecretarissen Bianca Debaets (Digitalisering) en Fadila Laanan (Netheid) aan. Na 4 jaar dienst is de gebruikservaring van de app verbeterd. De integratie van de netheidsfunctie in de app komt tegemoet aan een groeiende vraag van de Brusselaars om kordater op te treden tegen afval op straat.

De app is vanaf vandaag beschikbaar via Google Play Store en de app store van Apple. De verbeterde gebruikservaring met duidelijkere categorieën maakt het nog makkelijker om in enkele klikken een incident aan de openbare weg te melden.

De Brusselaars verdienen propere straten. Als we daaraan kunnen bijdragen met onze Fix My Street app doe ik dat graag. Smart City technologie moet altijd ten dienste van de mensen staan. Ik ben blij dat ook mijn collega’s in de Brusselse regering mee de Smart City kar trekken. De samenwerking met Fadila Laanan loopt erg goed: samen realiseren we ook een betere dienstverlening in de gemeenten via Irisbox en de uitrol van een modern Open Data beleid”, vertelt Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets.

 

« Ik ben blij dat we de dienstverlening rond netheid nog interactiever kunnen maken. Bovenop het gratis nummer 0800/981.81 en het invulformulier op de webpagina van het agentschap Net Brussel beschikken de Brusselaars nu over een nieuw middel om sluikstort in de openbare ruimte te melden. Net Brussel zal alles in het werk stellen om van de vernieuwde app een succes te maken door het gemelde afval binnen korte termijnen op te halen » aldus Staatssecretaris voor Openbare Netheid Fadila Laanan.

 

 

Over Fix My Street:

  • Fix My Street werd gelanceerd in 2013. Sindsdien zijn er via de app al 78.000 incidenten gemeld. In 2017 bedraagt het aantal meldingen nu reeds meer dan 11.000. De app ontving eind 2015 een Smart City award van technologiefederatie Agoria.
  • De app Fix My Street werd ontwikkeld door het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) in nauwe samenwerking met verschillende partners en overheidsinstanties.
  • Dankzij Fix My Street kan elke burger problemen aan de openbare weg melden gaande van een gat in het wegdek, zwerfvuil op straat of defecte openbare verlichting. De app geft de melding automatisch door aan de bevoegde wegbeheerder of verantwoordelijke. De burgers worden op de hoogte gehouden van de status van het gemelde probleem.
  • Fix My Street is gratis beschikbaar voor smartphones via Apple Store en Google Play. De toepassing kent ook een website met dezelfde functionaliteiten www.fixmystreet.brussels

 

Woordvoerder Bianca Debaets : Eric Laureys - 0489 933 325 - elaureys@gov.brussels

Woordvoerder Fadila Laanan: Christophe Vancutsem – 0490 494 730 – cvancutsem@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets
Christophe Vancutsem woordvoerder kabinet Laanan