Jourdanplein Etterbeek online met wifi.brussels

Gewestelijk wifinetwerk uitgebreid in 2018 naar alle Brusselse gemeenten

Dinsdag 13 maart 2018 — Ook op het Jourdanplein in Etterbeek kunnen Brusselaars en bezoekers nu kosteloos surfen via het draadloze wifi.brussels netwerk. Het plein werd symbolisch online gebracht door Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets en Etterbeeks Schepen Frank Van Bockstal. De vele horecazaken op het plein – waaronder het bekende frietkot Maison Antoine – ontvangen elke dag honderden bezoekers van over heel Europa. De installatie van een wifisignaal op het Jourdanplein is de start van een uitbreidingsoperatie van wifi.brussels gericht op de gebieden buiten het stadscentrum.

Ons wifinetwerk wordt sterk geapprecieerd. Dat merken we aan het steeds toenemende gebruikersaantal. We willen niet alleen investeren in het stadscentrum, maar ook in de andere Brusselse gemeenten. Wifi.Brussels is er zowel voor de Brusselaars als voor de toeristen en andere bezoekers van de stad. Iedereen heeft recht op toegang tot het internet. Dat is digitale inclusie in de praktijk”, vertelt Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets.

Dit jaar zullen zo’n 20 plaatsen in het Brussels Gewest bijkomend uitgerust worden met wifi.brussels. Het gaat in hoofdzaak om locaties gelegen buiten het stadscentrum. Denk maar aan het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe, het Lindeplein in Anderlecht, het Koningin Paolaplein in Ganshoren, het Bethlehemplein in Sint-Gillis en dus ook het Jourdanplein in Etterbeek.

In 2018 zal het Brussels Gewest 800.000 euro investeren in wifi.brussels. Drukbezochte bestaande sites zullen opgewaardeerd worden opdat meer gebruikers terzelfdertijd online kunnen gaan. Het gaat bijvoorbeeld om het Simonisplein, het Beursplein of het Luxemburgplein.

Wifi.Brussels onderscheidt zich van andere gratis wifinetwerken door de afwezigheid van reclameboodschappen of enig ander commercieel oogmerk. Wifi.Brussels kent vandaag 193 toegangspunten verspreid over openbare plaatsen en gebouwen in het hele Brusselse gewest. Zo zijn bijvoorbeeld de lokale Actiris-antennes in de gemeenten, de gemeentehuizen en ook 57 (pre-) metrostations voorzien van wifi.brussels. Elke maand komen er nog nieuwe toegangspunten van wifi.brussels bij.

Wifi.Brussels is een dienst van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG).

De volledige lijst met wifi.brussels toegangspunten is hier beschikbaar : http://wifi.brussels/nl/

 

Bijlage : Logo wifi.brussels

Woordvoerder Staatssecretaris Bianca Debaets : Eric Laureys -  0489 933 325 -  elaureys@gov.brussels  

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets