Kinderdagverblijf ‘De Klaproos’ donderdag officieel geopend

Extra capaciteit in Kanaalzone Anderlecht

Vrijdag 13 oktober 2017 — VGC-collegelid voor Gezin Bianca Debaets opent samen met Anderlechts schepen voor Nederlandstalige kinderdagverblijven Elke Roex op donderdagnamiddag officieel de nieuwbouw van kinderdagverblijf De Klaproos in de Bouwerstraat te Anderlecht. Het biedt momenteel plaats aan 28 kindjes en heeft een maximale capaciteit van 32 kindplaatsen. Alle plaatsjes zijn inkomensgerelateerd. In dat systeem financiert de overheid de crèche, ouders betalen een bijdrage naargelang hun inkomen.  De Klaproos wordt georganiseerd door de gemeente Anderlecht. Het Nederlandstalige crècheaanbod in Anderlecht verhoogt door deze nieuwe crèche.

De nieuwe crèche in Anderlecht is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente, Minister-president Vervoort via de wijkcontracten, de Vlaamse Gemeenschap en de VGC. Vele generaties nieuwe Brusselaars zullen hier hun eerste stapjes in de wereld zetten. Kwalitatieve kinderopvang is broodnodig in Brussel. Daarom doen we met de Vlaamse Gemeenschapscommissie alles wat mogelijk is om de kinderopvangsector te ondersteunen”, aldus VGC-Collegelid bevoegd voor Gezin Bianca Debaets. “Hier in de wijk Kuregem gaat het om een gebouw met vandaag 28 kindplaatsen. We zetten volop in op extra plaatsen in de kinderopvang aan betaalbare tarieven voor de ouders. Zeker in de Kanaalzone is de nood aan zulke plaatsjes groot”.

De Klaproos is gehuisvest  in de Bouwerstraat 1, op een gelijkvloerse verdieping van een Citydev project. De nieuwe crèche Klaproos kwam tot stand in kader van het wijkcontract Kanaal-Zuid. Zowel de Vlaamse Gemeenschap, de VGC, de gemeente Anderlecht en het Brussels Gewest maakten middelen vrij voor een totaalbedrag van 1,6 miljoen euro.

"Deze realisatie brengt het aantal opvangplaatsen in de gemeentelijke Nederlandstalige kinderdagverblijven op 133. Ondanks deze positieve evolutie blijft er nog nood aan extra opvangplaatsen in Anderlecht. De gemeente zal zich ook blijven inzetten om nog meer kwalitatieve opvangplaatsen te realiseren" aldus Anderlechts schepen voor Nederlandstalige kinderopvang Elke Roex.

Ouders die hun kindje willen inschrijven in de Nederlandstalige kinderopvang in Brussel kunnen terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang op www.kinderopvanginbrussel.be Het Lokaal Loket Kinderopvang maakt inschrijven eenvoudiger. Eén keer centraal  en online inschrijven volstaat. Daardoor zal de verdeling van de beschikbare plaatsen vlotter en transparanter verlopen.

 

De pers is welkom op donderdag 19 oktober vanaf 16u voor de officiële opening.

Locatie:

Bouwerstraat 1, 1070 Anderlecht

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – elaureys@gov.brussels – 0489 933 325

Persattaché gemeente Anderlecht: Matthias Baert – mbaert@anderlecht.brussels, 02 558 09 91 

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets