Skip to Content

Kinderdagverblijf Elmer tijdelijk gehuisvest in ABC-huis in Schaarbeek

Capaciteit crèche verdubbelt tegen 2019 dankzij uitbreiding en nieuwbouw

Kinderdagverblijf Elmer-Noord is in volle verbouwing. Daarom zijn de kinderen en begeleiders verhuisd naar een tijdelijke locatie: het ABC-huis in Schaarbeek. Na de verbouwing en uitbreiding van Elmer-Noord zal de vernieuwde crèche 68 kindplaatsen tellen. Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal plaatsen voor de verbouwing.

Staatssecretaris en VGC-Collegelid voor Gezin Bianca Debaets maakte meer dan 2 miljoen euro vrij voor de verbouwing en de tijdelijke huisvesting van Elmer-Noord:

“We investeren fors in bijkomende en betaalbare kinderopvang in Schaarbeek. Het aantal inkomensgerelateerde plaatsen in de kinderopvang in Schaarbeek zal in 2019 met 40% gestegen zijn sinds ik bevoegd ben. Kwalitatieve kinderopvang is broodnodig in onze stad. Daarom doen we met de Vlaamse Gemeenschapscommissie alles wat mogelijk is om de kinderopvangsector te ondersteunen”.

Dankzij een uitbreiding in het kader de Koala subsidieoproep, medegefinancierd door Vlaams minister Jo Vandeurzen, beschikt het kinderdagverblijf in de tijdelijke huisvesting over 8 bijkomende kindplaatsen. Het gaat om kindplaatsen met voorrang voor kwetsbare gezinnen.

Kinderdagverblijf Elmer-Noord werkt volgens het systeem van inkomensgerelateerde opvang. Ouders betalen met andere woorden een bijdrage naargelang hun inkomen.

Na de opening van het vernieuwde Elmer-Noord in 2019 zal het aantal inkomensgerelateerde opvangplaatsen in Schaarbeek gestegen zijn van 345 in 2014 tot 500 begin 2019.

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys, elaureys@gov.brussels, 0489 933 325

Bijlage: foto tijdelijke huisvesting Elmer-Noord in ABC-huis

Contacteer ons
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Staatssecretaris Bianca Debaets

Staatssecretaris in de Brusselse Regering bevoegd voor Verkeersveiligheid, Digitalisering, Gelijke Kansen, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking
Collegelid in de Vlaams Gemeenschapscommissie bevoegd voor Welzijn, Gezin, Gezondheid en Gelijke Kansen

Staatssecretaris Bianca Debaets
Sint-Lazaruslaan 10, 13e verdieping
1210 Brussel