Kinderdagverblijf ‘Woluland’ officieel geopend na verbouwingen

Kinderdagverblijf ‘Woluland’ officieel geopend na verbouwingen

Extra capaciteit in Sint-Lambrechts-Woluwe

Vrijdag 19 oktober 2018 — VGC-collegelid voor Gezin Bianca Debaets opende donderdagavond officieel de nieuwbouw van kinderdagverblijf Woluland in de Linthoutbosstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het biedt plaats aan 42 kindjes. Kinderen met een auditieve en/of visuele handicap, die behandeld worden in het nabijgelegen revalidatiecentrum Zeplin, worden met voorrang opgenomen. Het Nederlandstalige crècheaanbod verhoogt in Sint-Lambrechts-Woluwe door de capaciteitsverdubbeling in deze crèche.

Woluland wordt georganiseerd door het Koninklijk Instituut voor doven en blinden Woluwe van de Broeders van Liefde. Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn er welkom. Kinderen met een auditieve en/of visuele handicap, die behandeld worden in het revalidatiecentrum Zeplin, worden met voorrang opgenomen.

 “Voor mij is het blijven uitbouwen van een kwaliteitsvol en betaalbaar netwerk van Nederlandstalige kinderdagverblijven mijn eerste prioriteit binnen de VGC. Onze kinderdagverblijven maken voor jonge gezinnen letterlijk het verschil. Dankzij de goede samenwerking met het Koninklijk Instituut voor doven en blinden krijgen baby’s met een auditieve of visuele handicap zorg op hun maat in de nieuwe crèche”, aldus VGC-Collegelid bevoegd voor Gezin Bianca Debaets.

Alle plaatsjes in Woluland zijn inkomensgerelateerd. In dat systeem financiert de overheid de crèche, ouders betalen een bijdrage naargelang hun inkomen.  

Het Nederlandstalige crècheaanbod verhoogt in Sint-Lambrechts-Woluwe verhoogt door de capaciteitsverdubbeling in deze crèche. De dekkingsgraad stijgt van 27% naar 34%.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeerde 500.000 euro in de nieuwe crèche. De Vlaamse Gemeenschap draagt ruim 400.000 euro bij.

Ouders die hun kindje willen inschrijven in de Nederlandstalige kinderopvang in Brussel kunnen terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang op www.kinderopvanginbrussel.be Het Lokaal Loket Kinderopvang maakt inschrijven eenvoudiger. Eén keer centraal  en online inschrijven volstaat. Daardoor zal de verdeling van de beschikbare plaatsen vlotter en transparanter verlopen.

 

Bijlage: enkele foto’s van het nieuwe gebouw

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – elaureys@gov.brussels – 0489 933 325

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets