Museumzone Kunstberg online via wifi.brussels

Gewestelijk wifinetwerk telt nu 187 toegangspunten

De hele Brusselse museumzone – van aan de voet van de Kunstberg tot voor het Koninklijk Paleis – is voortaan voorzien van wifi.brussels. Dat kondigt Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets aan. De duizenden toeristen die elke dag de musea bezoeken en de talrijke Brusselaars die er van het uitzicht komen genieten, kunnen gratis en eenvoudig op het internet dankzij het gewestelijke wifinetwerk. Wifi.brussels is nu al op 187 plaatsen verspreid over het ganse gewest beschikbaar.

Naast de Kunstberg zijn ook de volgende locaties toegevoegd aan het reeds uitgebreide netwerk van wifi.brussels:

  • Kardinaal Mercierplein, Jette
  • Openbare bibliotheek, Jette
  • Dokter Schweitzerplein, Sint-Agatha-Berchem
  • Omnisportzaal Aubier, Evere

“Ik ben fier dat we de Brusselaars en bezoekers van ons gewest een kosteloos en kwalitatief wifinetwerk kunnen aanbieden », vertelt Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Digitalisering Bianca Debaets. « Ik wil graag alle gemeenten en de federale musea bedanken voor de vlotte samenwerking. Wifi.brussels zorgt ervoor dat mensen die niet het geld hebben voor een data-abonnement toch op internet kunnen. Dat is digitale inclusie in de praktijk”.

In 2018 gaat de uitrol van wifi.brussels verder, met een focus op het installeren van wifitoegang in de Brusselse winkelstraten.

Eerder werden reeds alle Brusselse metrostations van wifi.brussels voorzien en werd het wifinetwerk van de Stad Brussel overgeheveld naar het gewestelijke wifi.brussels netwerk.

Sinds de lancering van het netwerk begin dit jaar werden reeds meer dan 1,2 miljoen gebruikersprofielen aangemaakt. Een keer registreren volstaat om vanaf dan probleemloos te surfen via wifi.brussels.

Zuhal Demir, federaal Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid : “Als staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid én Gelijke kansen ben ik bijzonder blij dat de Federale Wetenschappelijke Instellingen op de Kunstberg zich hebben aangesloten bij het aanbieden van gratis wifi. De Koninklijke Bibliotheek, het Muziekinstrumentmuseum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België stellen deze service voortaan ter beschikking van de vele voorbijgangers, toeristen en cultuurliefhebbers. Inclusie van iedereen ligt mij na aan het hart en met dit initiatief is die weer een stap dichterbij gekomen. Dank aan de Brusselse Staatssecretaris Bianca Debaets en aan de betrokken instellingen.

Wifi.brussels onderscheidt zich van andere gratis wifinetwerken door de afwezigheid van reclameboodschappen of enig ander commercieel oogmerk. Wifi.brussels kent vandaag 187 toegangspunten verspreid over openbare plaatsen en gebouwen in het hele Brusselse gewest. Zo zijn bijvoorbeeld de lokale Actiris-antennes in de gemeenten, de gemeentehuizen en ook alle (pre-)metrostations voorzien van wifi.brussels. Elke maand komen er nog nieuwe toegangspunten bij.

Wifi.brussels wordt mogelijk gemaakt door het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG).

De volledige lijst met wifi.brussels toegangspunten is hier beschikbaar : http://wifi.brussels/nl/

 

Bijlage : Logo wifi.brussels

Woordvoerder Staatssecretaris Bianca Debaets : Eric Laureys -  0489 933 325 -  elaureys@gov.brussels  
Woordvoerder CIBG: Tony De Coux – 0499 96 64 59 – tdecoux@cibg.brussels
Woordvoerder Staatssecretaris Zuhal Demir: Bart Suys – 0470 71 61 40 – bart.suys@zuhal.fed.be

Contacteer ons
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Staatssecretaris Bianca Debaets

Staatssecretaris in de Brusselse Regering bevoegd voor Verkeersveiligheid, Digitalisering, Gelijke Kansen, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking
Collegelid in de Vlaams Gemeenschapscommissie bevoegd voor Welzijn, Gezin, Gezondheid en Gelijke Kansen

Staatssecretaris Bianca Debaets
Sint-Lazaruslaan 10, 13e verdieping
1210 Brussel