Opening openbare computerruimte in Ukkel

Elke Brusselse gemeente beschikt nu over openbare computerruimte

In Ukkel is een openbare computerruimte (OCR) geopend waar iedereen terechtkan voor een eerste ICT initiatie. Staatssecretaris voor digitalisering Bianca Debaets opende de OCR in Ukkel samen met OCMW voorzitter Stefan Cornelis en adjunct-directeur-generaal van Actiris Caroline Mancel. Voortaan beschikt elke Brusselse gemeente over een eigen openbare computerruimte. De computers en het ICT materiaal in de OCR’s worden gefinancierd door het Brussels Gewest.

Bianca Debaets: “Eén op de zeven Brusselaars gaat nooit om met computers. Het digitale analfabetisme vormt voor veel mensen een drempel om deel te nemen aan onze samenleving. In de openbare computerruimtes kan iedereen op een heel eenvoudige manier kennismaken met ICT. Hoe verzend ik een e-mail? Hoe voeg ik een foto toe? Hoe lay-out ik mijn cv? Op deze vragen vinden mensen in onze openbare computerruimtes een antwoord. Ik dank de gemeenten voor de vlotte samenwerking. De digitale kloof moeten we samen verder dichten”.

Stefan Cornelis, voorzitter OCMW Ukkel: “Het Ukkelse OCMW doet er alles aan om haar begunstigden weer in het normale arbeidscircuit te brengen. Vorming is daarbij essentieel. Vorming is ook dé uitdaging voor ons Brussels gewest, gezien de enorme vraag naar beter geschoolde arbeidskrachten. We danken dan ook van harte Staatssecretaris Bianca Debaets om samen met het Ukkelse jobhuis deze OCR in een recordtempo geopend te hebben”.

 

De Brusselse regering keurde vandaag ook het actieplan digitale inclusie goed. Met het plan wil de regering nog sterker inzetten op tal van maatregelen die digitale uitsluiting tegengaan. Zo komt er een betere kwaliteitscontrole voor de openbare computerruimtes. De uitrol van het kosteloze openbare wifinetwerk wifi.brussels wordt verdergezet. Wifi.brussels kende de afgelopen jaren een forse groei en telt vandaag 215 openbare toegangspunten.

De nieuwe openbare computerruimte in Ukkel bevindt zich in de Actiris antenne op de Alsembergsesteenweg 1011 en is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17 uur en op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op maandag is de OCR uitsluitend voorbehouden voor opleidingen en workshops.

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys 0489 933 325 elaureys@gov.brussels

Contacteer ons
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Staatssecretaris Bianca Debaets

Staatssecretaris in de Brusselse Regering bevoegd voor Verkeersveiligheid, Digitalisering, Gelijke Kansen, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking
Collegelid in de Vlaams Gemeenschapscommissie bevoegd voor Welzijn, Gezin, Gezondheid en Gelijke Kansen

Staatssecretaris Bianca Debaets
Sint-Lazaruslaan 10, 13e verdieping
1210 Brussel