PERSUITNODIGING - Voorstelling resultaten 'Ping if you care'

Dinsdag 8 mei om 11u30 - Café 'Walvis'

Vrijdag 4 mei 2018 — Komende dinsdag 8 mei om 11u30 zullen Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets en vzw Mobiel21 de resultaten voorstellen van het 'Ping if you care' project. De pers is van harte welkom in café Walvis.

‘Ping if you care’ liep van juni 2017 tot en met januari 2018. De doelstelling van het project is om gevaarlijke- en conflictsituaties voor fietsers in het Brusselse verkeer in kaart te brengen en te analyseren. Het kan gaan om problemen gelinkt aan de verkeerstromen, aan weginfrastructuur of aan gevaarlijk verkeersgedrag.

Honderden fietsers namen actief deel om het project door middel van een pinger. Dat is een bluetooth knopje dat bevestigd werd op het fietsstuur en waarmee heel eenvoudig aangegeven kon worden waar er zich een probleem stelde op de fietsroute. De grote hoeveelheid data die op die manier verzameld werd, is nu geordend en geanalyseerd.

Het eindrapport van het ‘Ping if you care’ project wordt voorgesteld op een locatie die uit de analyse van de resultaten als erg opmerkelijk naar boven gekomen is.

Fietsverenigingen die het project mee ondersteund hebben, zullen aanwezig zijn op het persmoment.

 

Praktisch:

Dinsdag 8 mei 2018

Om 11u30

Café Walvis

Antoine Dansaertstraat 209, 1000 Brussel 

 

Woordvoerder Bianca Debaets : Eric Laureys – 0489 933 325 elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets