Slot van de campagne '0% seksisme', de strijd gaat verder

Campagne bereikte naar schatting 150.000 personen in het Brussels Gewest

Dag op dag een maand geleden lanceerde Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets de campagne ‘0% seksisme’. Die moest de Brusselaars aansporen om te strijden tegen sek-sistische stereotypes, seksisme en seksuele intimidatie. Via filmpjes verspreid op sociale media en affiches in de metro bereikte de campagne zo’n 150.000 personen. Vandaag om 17 uur wordt op het Flageyplein de campagne afgesloten met een gratis live optreden van The Voice deelneemster Tyana P en het Brusselse R&B-duo Juicy.

VERBORGEN CAMERA FILMPJES MEER DAN 50.000 KEER BEKEKEN EN VERSPREID OP VELE MEDIAPLATFORMS

Centraal in de campagne stonden verschillende verborgen camera filmpjes van Would You React waarin acteurs vrouwen in het openbaar lastig vallen en seksueel intimideren. In de filmpjes die verspreid werden via sociale media, is te zien dat veel Brusselaars, zowel mannen als vrouwen, zowel jong als oud, bij ongepast gedrag tussenkomen en het opnemen voor vrouwen die lastig gevallen worden.

Bianca Debaets, Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen: “0% seksisme was een campagne voor en door Brusselaars. We zijn dan ook heel tevreden dat de filmpjes zo sterk aanslaan en meer dan 50.000 keer bekeken zijn. En bovendien ook vaak gedeeld werden door bekende en minder bekende Brusselaars. We hopen dat de filmpjes velen kunnen inspireren om ook tussen te komen, wanneer iemand lastig gevallen of beledigd wordt. Onze campagne stopt met andere woorden vandaag, maar de strijd gaat verder.”

Naast de video’s werd ook de Blijf van mijn lijf-app opnieuw in de schijnwerpers gezet. Tijdens de duur van de campagne steeg het aantal downloads met 145% tegenover de maand voordien.

SLOTOPTREDEN OP FLAGEYPLEIN

De campagne wordt vandaag om 17 uur afgesloten met een publieksevenement op het Flageyplein. Het concert van The Voice deelneemster Tyana P en het Brusselse R&B-duo Juicy wordt live op BRUZZ radio uitgezonden.

De pers is vanmiddag 23 november om 16u30 welkom op het persmoment met Staatssecretaris Bianca Debaets en vertegenwoordigers van de partnerverenigingen dat plaatsvindt in Restaurant L’Architecte, Flageyplein, 19 in 1050 Brussel (gelijkvloers Faculté d’Architecture La Cambre Horta).

 

Contacteer ons
Eric Laureys Kabinet Staatssecretaris Bianca Debaets
Eric Laureys Kabinet Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Staatssecretaris Bianca Debaets

Staatssecretaris in de Brusselse Regering bevoegd voor Verkeersveiligheid, Digitalisering, Gelijke Kansen, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking
Collegelid in de Vlaams Gemeenschapscommissie bevoegd voor Welzijn, Gezin, Gezondheid en Gelijke Kansen

Staatssecretaris Bianca Debaets
Sint-Lazaruslaan 10, 13e verdieping
1210 Brussel