‘Slow Party’ in het Warandepark op autoloze zondag

Bianca Debaets vraagt op ludieke manier aandacht voor snelheidsbeperkingen in de stad

Woensdag 13 september 2017 — Op autoloze zondag nodigt Bianca Debaets iedereen uit op een unieke ‘Slow Party’ vanaf 14u in het Warandepark. Op dit feest zullen alleen maar trage nummers of slows gedraaid worden. ‘Traag is ook plezant’ is de boodschap die Staatssecretaris Debaets wil meegeven aan de Brusselaars en Brusselbezoekers. Op en rond de ‘Slow Party’ zullen ook flyers worden uitgedeeld die het belang van een veilig rijgedrag nogmaals onder de aandacht brengen.

« Onze samenleving lijkt soms door te draaien. We rennen ons te pletter om overal op tijd te zijn », vertelt Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets. « In het verkeer levert dat te vaak een weinig fraai schouwspel op : te snel rijden of een agressieve houding tegenover andere weggebruikers. Snelheid doodt. Het is één van de belangrijkste doodsoorzaken in het verkeer. Met deze ‘Slow Party’ wil ik een ander signaal geven: traag is ook plezant. Ik nodig iedereen uit om te komen dansen of kijken om onze boodschap mee te ondersteunen ».

Op de ‘Slow Party’ zal muziek van vroeger tot nu weerklinken. Speciale aandacht gaat naar trage muziek uit de jaren ’30 en ’50, een knipoog naar de snelheidsbeperkingen die gelden in ons gewest.

Praktisch

  • « Slow Party » van het Brusselse Gewest, zondag 17 september 2017, van 14u tot 18u
  • Warandepark Brussel (naast de hoofdingang van het park)
  • 14u: opening van de dansvloer door Staatssecretaris Bianca Debaets
  • Aan de draaitafel : DJ Do Majeur
  • Optreden van The Retrogents & Retronettes
  • Gratis suikerspinnen, espresso’s, cappuccino’s, latte macchiatto’s, … thee en chocomelk.
  • Inschrijven via http://bit.ly/2woEIQE 

 

Woordvoerder Bianca Debaets: Eric Laureys – elaureys@gov.brussels  0489 933 325

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets