Staatssecretaris Bianca Debaets lanceert de ‘Boekentasactie’ op dinsdag 24 oktober

Sensibilisering van kinderen en ouders om veilig naar school te gaan

Op dinsdagvoormiddag 24 oktober, vanaf 7u45, zal de Brusselse Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets de ‘Boekentasactie’ lanceren. Deze actie wil ouders en kinderen stimuleren een veiligere houding in het verkeer aan te nemen. Zo kunnen ze heel het jaar door veilig naar school.

Vergezeld van twee politieagenten zal Bianca Debaets deelnemen aan de actie in een basisschool van de Stad Brussel:

- Klavertje Vier, Groendreef, 16, 1000 Brussel (opgelet : de ingang ligt aan de achterzijde van de school, op Helihavenlaan, naast n°52). Tussen 7u45 en 8u30.

De Staatssecretaris zal de twee politieagenten helpen met het begeleiden van de kinderen bij het oversteken van de straat. Samen gaan ze materiaal van de ‘Boekentasactie’ aan de kinderen en hun ouders uitdelen: een handig kaartje met verkeerstips en een fluo gadget waardoor de kinderen tijdens de wintermaanden meer zullen opvallen in het verkeer.

« De boekentasactie is nu al aan haar elfde editie toe. Ik ben ervan overtuigd dat we onze actie om de schoolomgevingen veiliger te maken ook de komende jaren moeten verderzetten », vertelt Brussels Staatssecretaris bevoegd voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets. « We bereiken duizenden ouders en kinderen met concrete verkeerstips. Voor kinderen is de weg van en naar school de kennismaking met complexe verkeerssituaties. Een permanente waakzaamheid is daarom belangrijk ».

Van 7u45 tot 8u30 zal de pers foto’s kunnen nemen en opnames maken van de actie.

Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets blijft ijveren voor permanente bewustmakingscampagnes heel het jaar door.

Deze actie staat onder de gezamenlijke leiding van de Cel Verkeersveiligheid van Brussel Mobiliteit, de Hoge Ambtenaar van de Brusselse agglomeratie en de zes Brusselse politiezones.

 

Perscontact

Eric Laureys, woordvoerder Bianca Debaets – elaureys@gov.brussels  0489 93 33 25

Contacteer ons
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Eric Laureys Woordvoerder, Staatssecretaris Bianca Debaets
Over Staatssecretaris Bianca Debaets

Staatssecretaris in de Brusselse Regering bevoegd voor Verkeersveiligheid, Digitalisering, Gelijke Kansen, Dierenwelzijn en Ontwikkelingssamenwerking
Collegelid in de Vlaams Gemeenschapscommissie bevoegd voor Welzijn, Gezin, Gezondheid en Gelijke Kansen

Staatssecretaris Bianca Debaets
Sint-Lazaruslaan 10, 13e verdieping
1210 Brussel