Persuitnodiging - Verplichte sterilisatie en registratie van katten in Brussel - Start campagne

'Laat je kat niet verloren gaan, registreer ze'

Woensdag 23 mei 2018 — Brussels Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets nodigt u graag uit op de persvoorstelling van de sensibiliseringscampagne voor de verplichte registratie en sterilisatie van katten. Je kat laten steriliseren en registreren is verplicht in Brussel. We willen mensen daarvan bewustmaken. 

Wanneer: Vrijdag 25 mei vanaf 10.30u

Waar: op het dakterras van de Beursschouwburg, Auguste Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel

In het Brussels Gewest leven naar schatting 160.000 katten. Die kattenpopulatie onder controle houden verloopt in Brussel via verplichte sterilisatie en registratie.

“Door deze maatregelen blijft het aantal katten in het gewest beheersbaar en werken we verder aan het welzijn en de gezondheid van de huiskatten”, stelt Staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets. “Door de katten te chippen, zorgen we er ook voor dat baasjes hun verloren gelopen katten makkelijker terugvinden.”

Sinds de inwerkingtreding van de verplichtingen stijgt het aantal geregistreerde en gesteriliseerde katten in het Brussels Gewest. “De cijfers gaan de goede richting uit, maar met een extra inspanning kunnen we nog veel beter doen”, weet de Staatssecretaris.

Een nieuwe sensibiliseringscampagne wil het aantal registraties en sterilisaties nog verder doen stijgen. De campagne wordt voorgesteld op een dakterras, de ideale uitkijkplaats om te zien waar je kat uithangt. Dit moet bijdragen tot het sensibiliseren van de Brusselse katteneigenaars. Daarom zijn de slagzinnen van de campagne ‘Laat je kat zich niet vermenigvuldigen, steriliseer ze’ en ‘Laat je kat niet verloren gaan, registreer ze’.

 

Programma:

10.30 uur:     Ontvangst op het dakterras van de Beursschouwburg

10.45 uur:     Cijfers katten Brussel, status registratie en sterilisatie, wettelijk kader, presentatie van de campagne (Staatsecretaris Bianca Debaets)

10.55 uur:     Dierenartsen Dechamps (FR) en Pirson (NL) leggen uit hoe de registratie en sterilisatie gebeurt

11.05 uur:     Vertegenwoordigers van de organisatie “Help Animals” getuigen over het grote aantal kittens dat bij hun organisatie wordt binnengebracht

11.15 uur:     Individuele interviewmogelijkheden

 

Er wordt een lichte brunch voorzien.

 

Contact

Eric Laureys

Woordvoerder

M 0489 933 325

E elaureys@gov.brussels

Eric Laureys Woordvoerder at Staatssecretaris Bianca Debaets